advertentie Banner Siteli

Studio040

Laatste training Ergon-marathonlopers

Een gezellige boel is het dinsdagavond op de atletiekbaan in Eindhoven. De Ergon-loopgroep is bezig aan hun wekelijkse training.

Zo vlak voor de marathon die komend weekend plaatsvindt doen de medewerkers van de maatschappelijke onderneming hun laatste trainingsrondje. De groep bestaat uit 45 lopers en 25 van hen doen mee aan een onderdeel van Marathon Eindhoven. Niet iedereen is er dinsdagavond bij, sommige deelnemers pakken hun rust zo vlak voor 'het grote weekend'.

'Uit sociaal isolement'
"Ik vind het mooi dat dit kan via de werkgever", vertelt één van de Ergon-medewerkers. Tussen 17.00 en 18.00 uur loopt hij z'n rondjes over de atletiekbaan. "Het is ook een mooie locatie." Voor de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is aanmelden bij een sportclub vaak spannend, omdat ze die omgeving niet kennen. Als ze met collega's sporten, is de drempel veel lager. Dat is ook de reden dat Ergon de looptrainingen faciliteert. "Zo haal je ze uit hun sociaal isolement, waar ze soms inzitten. Bovendien hebben sommigen een beetje overgewicht en voor hen is het goed om mee te trainen", legt trainer Ivo Lammers uit.

'Het gaat om de gezelligheid'
Onder de lopers zit ook de Ergon-kampioen. Normaal gesproken traint hij met professionele loopcoaches en dit jaar is hij van plan weer een toptijd neer te zetten. "Maar hier gaat het vooral om de gezelligheid", lacht hij.

Laat je reactie achter