Laatste loodjes leggen aan Lichtjesroute

In het Witte Dorp in Stratum is woensdag de laatste hand gelegd aan wat ornamenten die horen bij de Lichtjesroute. Het zijn de laatste loodjes van de voorbereidingen aan het bevrijdingsevenement.
Tits Bongers is in een hoogwerker druk bezig kabels aan te sluiten. Op de grond wordt hij geassisteerd door wijkcoördinatoren Hugo en Ger. Bongers werkt al jaren voor de Lichtjesroute. 'Als ik straks weer alles zie hangen, dan maakt dat me ontzettend trots. We werken hier heel het jaar hard aan met alle vrijwilligers', zegt hij.

Nieuw
Eén van de nieuwe projecten dit jaar is het kunstwerk op de kop van de Montgomerylaan. De lichtjes laten zien hoe de geallieerden vanuit Bayeux uiteindelijk Eindhoven bevrijden. Door het jaar heen zijn er tientallen vrijwilligers die de ornamenten ontwerpen, maken en uiteindelijk ophangen. 'Als we hier aan het werk zijn, krijgen we soms spontaan een kop koffie. Dat soort dingen is leuk', vertelt Hugo. Al meer dan tien jaar doen hij en Ger vrijwilligerswerk bij de Lichtjesroute.

Oubollig? 'Nee!'
Het lichtevenement trekt jaarlijks nog veel bekijks. Veel ouders met kinderen leggen de route af. Toch ontkomt het evenement niet aan een ietwat oubollig karakter. 'Maar aan de hoeveelheid duimpjes die we krijgen en de vele kijkers ieder jaar vind ik dat we niet oubollig zijn', stelt Bongers.

Vanaf woensdag 18 september gaan de lampjes weer aan. En uit de test van het nieuwe project aan de Montgomerylaan blijkt: ze doen het in ieder geval.
advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen