Gemeente Geldrop-Mierlo

Laatste kans om ideeën aan te leveren voor graffiti kunstwerken Geldrop

In Geldrop worden in het thema ‘Verweeft en Vermaakt’ graffiti kunstwerken ontworpen en geplaatst onder de twee bruggen aan de Dommel. Woensdag 19 augustus kun je tot 15:00 uur bij De Koffiedames aan de Dommel nog een idee aanleveren.

Verweeft en Vermaakt vertelt de verhalen over de textielindustrie in Geldrop-Mierlo. Gemeente: "Geldrop-Mierlo heeft enorm veel verhalen. Textiel zit in ons bloed." Daarom riep de gemeente bewoners op om hun verhalen over de tijd van de textielindustrie te delen.

Veel bewoners gaven bij de gemeente aan dat zij zich onder de bruggen van de Dommel onveilig voelen. "Het is qua natuur een prachtig gebied dat uitnodigt om te wandelen en te fietsen, maar de bruggen zien er altijd rommelig en onguur uit", aldus de gemeente. Het doel van dit project is dan ook om het veiligheidsgevoel te verbeteren.

Voor de uitvoering wordt samengewerkt met gemeente Geldrop-Mierlo, Stichting Villagemarketing, Decofiti, Kunstkwartier, KommuS, LEV groep en inwoners van onze gemeente. De officiële onthulling van de graffiti is op 26 en 27 september. 

Laat je reactie achter