advertentie Banner Siteli

'Thuis

Laatste fase bouw Vredesplein begonnen

Begin 2020 start de bouw van de laatste fase van project Vredesplein in Woensel. In deze laatste fase worden de 124 woningen en 9 appartementen gerealiseerd.

De transformatie van de wijk Vredesplein begon in 2013. De woningen uit 1918 werden gesloopt en er is ruimte gemaakt voor 450 nieuwe koop-en huurwoningen en appartementen rondom drie parken. Met het begin van de nieuwe fase wordt de transformatie van de gehele wijk Vredesplein in het voorjaar van 2021 afgerond.

De oorspronkelijke bewoners van de wijk hebben samen de vijf architecten gekozen die het gehele plan in vier verschillende fases hebben ontworpen. De bewoners hebben daarnaast de keuze gehad om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de wijk of naar een woning in een andere wijk. De nieuwe wijk is autoluw en er is veel openbaar groen waar kan worden gewandeld of gefietst. 

Huurhuizen
Alle 124 woningen uit de laatste fase zijn bestemd voor verhuur. De eerste woningen worden in de zomer van 2020 opgeleverd. 47 woningen betreffen sociale huurwoningen en worden  vanaf april 2020 op basis van loting toegewezen.


'Thuis

Laat je reactie achter