FC Eindhoven

Laat doelpunt nekt FC Eindhoven

Op De Vijverberg streed FC Eindhoven voor elke meter maar uiteindelijk moesten de Eindhovenaren toch het hoofd buigen. Melvin Platje maakte het enige doelpunt in blessuretijd.

Bij FC Eindhoven maakte Jasper Dahlhaus zijn basisdebuut als rechtsbuiten. Naoufal Azzagari en Wael Nasser zaten voor het eerst bij de wedstrijdselectie en namen plaats op de bank.

De eerste doelpoging kwam van de voet van Dico Jap Tjong. Vanaf links dribbelde hij naar binnen en schoot een metertje naast het doel. Daarna wist De Graafschap niet te profiteren van enkele kopkansen. Aan de andere kant had Jasper Dahlhaus een scherpe voorzet in huis maar wist doelman Rody de Boer de bal net te raken. Hierdoor misten zowel Hugo Botermans als Dico Jap Tjong de bal.

Na rust drong De Graafschap aan maar verdedigde FC Eindhoven sterk. De Blauw-Witten wisten uit te breken via Jasper Dahlhaus, die de diepte in werd gestuurd door Jason Bourdouxhe. Ted van de Pavert wist namens de thuisploeg de inzet van Dahlhaus te blokken. Veel Eindhovenaren schreeuwden om een strafschop na een vermeende handsbal, scheidsrechter Kamphuis oordeelde anders en liet doorspelen.

Platje
De Superboeren bleven aandringen maar FC Eindhoven hield stand en loerde op de counter. Uitbraken via Jason Bourdouxhe en Mitchel van Rosmalen leverden niets op. In de eerste minuut van de blessuretijd was het toch raak voor de thuisploeg. Daryl van Mieghem zette de bal voor richting invaller Melvin Platje. De spits was scherp voor het doel en schoot de bal tegen de touwen.

FC Eindhoven probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kopballetje van Bart Biemans kwam het niet meer. Zo bleef de eindstand 1-0.


Laat je reactie achter