Kromowidjojo en Brzoskowski sportvrouw en -man van het jaar

Zwemmers Ranomi Kromiwidjojo en Maarten Brzoskowski zijn Eindhovens sportvrouw en -man van het jaar 2019.
De twee ontvingen hun titels maandagavond tijdens de Sportawards 2019 in de voormalige Paterskerk van DomusDela in Eindhoven. Brzoskowski was het afgelopen jaar haast onverslaanbaar op nationaal niveau op de 100, 200 en 400 meter.

Kromowidjojo won het afgelopen jaar verschillende wereldtitels op de korte baan. Ze sprak via een videoscherm de genodigden toe vanuit China waar ze nu traint voor Fina Champion Series. 
Inclusief
Dat in Eindhoven iedereen meetelt en mee kan doen, werd ook tijdens het Sportgala duidelijk. Ado Peljto werd door de jury uitgeroepen tot Eindhovens sportcoach. Onder zijn leiding wist het Zwitserse dovenzaalvoetbalteam een zilveren medaille op het WK te behalen. Peljto is zelf ook doof, maar zijn handicap weerhoudt hem niet van zijn succes.

Kevin van Ekert is de meest Unieke Sporter van Eindhoven. Hij won goud op het Wereldkampioenschap WCMX. Het stuntrijden in een rolstoel valt het beste te vergelijken met het BMX'en.
Talent
De 14-jarige Sven Cuppen is uitgeroepen tot Eindhovens sporttalent van 2019. Hij werd afgelopen jaar bokskampioen bij kadetten onder de 56 kilo en won daarnaast vier internationale toernooien. De jonge bokser heeft als ambitie om later Nederland te vertegenwoordigen op het Olympisch bokstoernooi.

Sportploeg van het jaar is Heren 1 van PSV Waterpolo. Die wonnen dit jaar de beker en werden kampioen van de Eerste Divisie. Daarmee promoveerden de Eindhovense waterpoloërs naar de Eredivisie. Sportvereniging van het jaar is kanovereniging Beatrix. Met de 3.000 euro die aan de award verbonden is, wordt de kantine opgeknapt.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen