Kroegbazen slaan massaal aan het renoveren

Eindhovense cafés zijn op grote schaal aan het renoveren nu ze dicht moeten blijven wegens de coronacrisis.
De Kleine Berg, het Wilhelminaplein, het Stratumseind... het lijkt wel of je overal schuurmachines hoort. Veel café's in Eindhoven krijgen deze weken een upgrade, make-over of opfrisbeurt. Nu het uitgaansleven door de corona-crisis platligt, lijkt dat een zinvolle manier on de quarantaine periode door te komen.

"Ieder nadeel heb z'n voordeel" zegt Wilhelmina baas Koos Cornelissen. "Maar dat klopt deze keer wel écht!" Hij geeft een rondleiding in zijn café, dat ingrijpend gerenoveerd wordt. De ruimte is voor de gelegenheid helder verlicht. Op de dansvloer staan rijen bierflesjes keurig naast elkaar opgesteld en een paar meter verderop is een tijdelijk kasteel van kratten gebouwd. 

"De leidingen waar het bier doorheen loopt worden allemaal vernieuwd" vertelt Cornelissen. "Ook de tap is nieuw. En we stappen over op een ander biermerk" De technische verbeteringen waren hard nodig. Het café bestaat binnenkort 50 jaar, en die verjaardag gaat uitbundig gevierd worden. Aan het interieur zullen de klanten overigens weinig verandering merken.

Uit café De Bommel aan de Kleine Berg klinkt het geluid van schuurmachines. Twee mensen in een dichte wolk zaagsel halen met zo'n apparaat de laklaag van de bar. Anouk van den Boogaard: "We waren natuurlijk liever open geweest. Maar omdat dat niet kan is dit een nuttige bezigheid". Ook hier verandert niet veel aan het uiterlijk van het café. Het is meer een opfrisbeurt dan een make-over. "Want het idee van een bruine kroeg, dat willen we gewoon houden."

De café's hopen eind april of begin mei in opgefriste versie weer open te kunnen. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen