Studio040| Alain Heeren

Kritiek op lege vliegtuigen die tussenlanding maken in Eindhoven

Omwonenden van Eindhoven Airport zijn furieus. Sinds kort landen er lege vliegtuigen op de luchthaven, om vakantiegangers op te pikken. Volgens bewoners lapt het vliegveld de milieuregels daarmee aan de laars, meldt het ED.

De vliegtuigen komen leeg van Schiphol en hebben de Griekse eilanden als bestemming, met Eindhoven dus als tussenstop. ,,Dit is in deze tijd van klimaatverandering absoluut ongepast", zegt Willem van den Brink van het Bewonersplatform Woensel-Noord in de krant.

Volgens hem dienen passagiers de trein te nemen. Het gaat om toestellen van TUI. De vliegtuigen staan niet in Eindhoven, maar Schiphol gestationeerd. Ze komen alleen naar de regio om mensen te laten in- en uitstappen. Het zou de afgelopen maanden gaan om zo'n twintig vluchten. 

Volgens Eindhoven Airport zijn de vluchten tussen Amsterdam en Eindhoven nodig.  ,,TUI heeft immers geen vliegtuigen hier gestationeerd, zoals Transavia die wel heeft. Eindhoven Airport spant zich juist in voor duurzaamheid. We stimuleren bijvoorbeeld bij de vliegmaatschappijen hun vloot te moderniseren."

Laat je reactie achter