advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Koning Willem-Alexander opent de BIC

De Brainport Industries Campus is al een tijdje in gebruik, maar vandaag officieel geopend: Koning Willem-Alexander is in Eindhoven om dat officiële moment luister bij te zetten.

Samen met burgemeester Jorritsma kreeg de Koning een rondleiding over de campus. Op de Brainport Industries Campus werken bedrijven en kennisinstellingen samen bij het produceren en ontwikkelen in de high tech sector. Een intensieve samenwerking: de zogenaamde 'Fabriek van de Toekomst' is zo gebouwd dat er gemakkelijk kennis en materiaal kan worden uitgewisseld. Medewerkers van verschillende bedrijven lieten zien hoe die samenwerking in de praktijk vorm krijgt en wat voor nieuwe innovaties dat oplevert. 

Belangstelling 
De belangstelling voor de komst van de koning was groot. Op momenten keek de koning tegen een zee van schermpjes, van medewerkers die vooral hun eigen foto van het staatshoofd wilden maken. 

Studio040

Munt
De koning leverde zelf ook een bijdrage aan de campus. Op een tablet zette hij zijn handtekening die vervolgens op een munt gegraveerd is. Die munt vormt het sluitstuk van een kunstwerk dat bij de ingang van de BIC staat.

Laat je reactie achter