FC Eindhoven

Koning bezoekt sportcomplex Genneper Parken

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan sportpark Genneper Parken in Eindhoven.

Aanleiding van het bezoek is de heropening van de sportverenigingen voor senioren sporters. Eerder mocht de jeugd al gaan sporten.

De koning ging tijdens een rondleiding door het sportgebied in gesprek met sporters, trainers en vrijwilligers over het hervatten van de trainingen. Daarbij ging het ook over de mogelijkheden om verantwoord samen te sporten en de coronamaatregelen na te leven. De koning sprak er onder meer met Coos Arensman, bestuurslid van Tennisvereniging Genneper Parken sprak enige tijd met de koning. “Hij wilde weten hoe wij de tijd doorgekomen zijn dat er niet gesport mocht worden. Wat onze vooruitzichten waren in het geval we nog langer dicht hadden moeten blijven.”

De aanwezige sporters op het sportcomplex waren blij verrast, zegt een woordvoerder van de tennisvereniging. “Vooral de kinderen waren heel opgetogen. ‘Wow daar staat de koning’, ze keken hun ogen uit.”

Verbaasd
Maar ook volwassenen waren verbaasd. "Ik stond gewoon te tennissen", vertelt Judith, een van tennissters. "Ik draai me om en ineens zie ik daar de koning staan. Niemand wist dit, dus dat maakt het wel bijzonder. Na een kort praatje met een van de trainers is hij weer doorgelopen naar het volgende veld op de Genneper Parken."

Rondetafelgesprek

Behalve de tennisvereniging bezocht de koning Oranje-Rood en FC Eindhoven. Bij Oranje-Rood vond vervolgens nog een rondetafelgesprek plaats tussen de koning en sportbestuurders.

200513 Bureau Wijdeven

Laat je reactie achter