Studio040 / Janneke Bosch

Klimaatprotest: "Tijd voor actie, anders gaat de wereld eraan"

In de Eindhovense binnenstad zijn vrijdagmiddag zeker vijftig demonstranten bijeengekomen om actie te voeren tegen klimaatverandering.

De groep begon op het 18 Septemberplein, en liep vervolgens naar het Stadhuisplein. Het is onderdeel van een breder klimaatprotest: in veel steden in de wereld gingen mensen de straat op. De beweging Students for Climate is in veel steden bij de acties betrokken. Ook in Eindhoven.

TU/e-student Yavor Razboinikov is een van de initiatiefnemers in Eindhoven. "We zijn nu echt op een punt gekomen dat we moeten ingrijpen. Deze wereld gaat er anders echt aan."

Actievoerders op het Stadhuisplein hebben spandoeken bij. Teksten als 'Climate Crisis' en 'Sint, mag ik een nieuwe aarde' en 'Je kunt alles vinden op Marktplaats, maar geen twee aarde' zijn erop te lezen. Een demonstrant wijst op de noodzaak van een gezamenlijke internationale aanpak. "Het klimaat is grensoverschrijdend. We moeten beginnen met onze eigen samenleving. En dan samen. Het belangrijkste daarbij is dat we niet praten maar doen."

Laat je reactie achter