Kindervakantieweek Nuenen druk, ondanks regen en ondanks corona

Kindervakantieweek Nuenen is volop bezig. Het was even spannend of het door kon gaan vanwege de coronamaatregelen, en daarom werden de inschrijvingen dan ook even uitgesteld. Maar uiteindelijk kon het, met wat aanpassingen, toch doorgaan.

Corona-proof

Alle begeleiders doen elke paar dagen een corona zelftest en de richtlijnen van het RIVM worden nagevolgd. "We hebben ook wat minderen kinderen dan normaal", vertelt Sabine Schattefor van de organisatie. "Er zijn dit jaar meer last-minute vakanties. Maar daarom hebben we ook wat minder begeleiders, dus dat komt goed uit." 

1001 nacht

Er zijn 150 kinderen die meedoen aan de kindervakantieweek. Het thema van dit jaar is 1001 nacht. De kinderen kregen bezoek van prins Aladeun en prinses Jasbine en hielpen een feestgeest zijn krachten te vinden. "Het is belangrijk voor kinderen om buiten te kunnen spelen en bezig te zijn in de buitenlucht. We zorgen ook voor groepjes die niet alleen uit klasgenoten bestaan zodat ze ook vrienden maken", vertelt Sabine Schattefor.

"Het is belangrijk voor kinderen om buiten te kunnen spelen en bezig te zijn in de buitenlucht"

• Sabine Schattefor
Workshops

Er zijn veel verschillende activiteiten zoals speurtochten, spelletjes en dansen. Ook wordt er samengwerkt met verschillende sportorganisaties om workshops te organiseren. Kindervakantieweek Nuenen duurt tot en met vrijdag 20 augustus.

Laat je reactie achter