Kinderen ruimen afval van kermis Geldrop op

De kinderen van de BeestenBende hebben woensdag de handen uit de mouwen gestoken om het kermisterrein in Geldrop te ontdoen van zwerfafval.
BeestenBende is een organisatie waar kinderen tussen 6 en 12 jaar gratis lid van kunnen worden. Vervolgens helpen ze mee om het zwerfafval in hun buurt op te ruimen. 'De kinderen vinden het hartstikke leuk om afval op te ruimen. Ze weten op deze leeftijd al heel goed hoe groot het probleem van zwerfafval is', aldus Nina Ribberink. Nina is van het 'hoofdkwartier' in Nijmegen en vandaag actief in Geldrop.

Tekst loopt door onder de video.
De kinderen beginnen de dag met een bingo door de straten van het centrum. Op de route is het de bedoeling dat ze allerlei soorten zwerfafval oppikken en in de vuilniszak gooien. Als ze iets vinden wat op de bingo-kaart staat, mogen ze het afstrepen.
'We hebben al sigaretjes, blikjes, plastic bekertjes, servetjes en nog veel meer', zegt een van de deelnemers heel trots.

Na de bingo ruimen de kinderen de rest van het kermisterrein nog op. Als beloning mogen de kinderen gratis in de kermisattracties.
advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen