Studio040

Kinderen ontdekken techniek tijdens festival

Spelenderwijs hebben kinderen afgelopen weekend kennis gemaakt met techniek tijdens het Tech & Play Kids Festival in het Beursgebouw.

Een eigen robot bouwen, podcast maken of aan de stad van de toekomst werken. Dat deden rond de 5.000 kinderen van vier tot en met twaalf jaar tijdens de vierde editie van het techniek festival, georganiseerd door Bibliotheek Eindhoven. Het Tech & Play Kids Festival is het allerlaatste evenement dat in het Beursgebouw in Eindhoven heeft plaatsgevonden. "We vinden het bijzonder dat wij als laatste gebruik mogen maken van het beursgebouw", zegt Femke Sue, Bibliotheek Eindhoven. Waar het festival volgend jaar wordt georganiseerd, is nog niet bekend.

Toekomst
"We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om hier te ontdekken waar ze goed in zijn, want techniek is de toekomst", gaat Femke verder. En dat ontdekken heeft een van de jonge bezoekers laten inzien dat hij later in de techniek wil werken: "Ik denk wel dat ik in de techniek wil werken, want ik ben echt graag bezig met de techniek."

Laat je reactie achter