Larissa Gomes Meyer - Studio040

Kinderen ontdekken fietsend Geldrop-Mierlo en sluiten nieuwe vriendschappen

Basisschoolkinderen uit Geldrop-Mierlo fietsen dwars door de gemeente op zoek naar de “verborgen juweeltjes”. De tocht is bedacht door True Friend, een organisatie om de jeugd door middel van activiteiten met de gemeente te verbinden.

De organisatie bestaat sinds maart. “Wij denken dat kinderen pas iets kunnen waarderen als zij het goed kennen, daarom willen wij door activiteiten de jeugd kennis laten maken met Geldrop-Mierlo”, aldus Regy de Waal, projectmedewerker van True Friend. 

Zo’n zes weken lang, tussen 26 juli en 6 september, kunnen de kinderen de fietstocht afleggen. Op bepaalde plekken in de gemeente scannen zij een QR-code. Vervolgens krijgen de kinderen een raadsel die zij via een app moeten oplossen. 

Als alle opdrachten voltooid zijn, krijgen de deelnemers een verrassing. De Waal: “Op deze manier leren de kinderen dat als je iets doet, je er altijd iets voor terugkrijgt. Net als bij echte vriendschap, je moet erin investeren, dan krijg je daar een goede vriendschap voor terug.”

Kinderen bepalen zelf wanneer ze aan de fietstocht beginnen en hoe lang ze erover willen doen. De fietsroute duurt tot ongeveer twee uur. 

Laat je reactie achter