Studio040

Kinderen in Mierlo opgeleid tot Piet

In Geldrop en Mierlo zijn kinderen woensdag opgeleid tot Piet. Tijdens 'Pietenpret' rennen ze over "daken" en gooien ze cadeautjes in een schoorsteen.

Ook Sinterklaas en Zwarte Piet brengen een bezoekje aan de ongeveer tachtig kinderen die in Mierlo meedoen. "Ik vind Sinterklaas leuker. Die brengt cadeautjes", lacht een jonge deelneemster. Een jongen die naast haar staat, betwijfelt dat: "Kijk maar naar het Sinterklaasjournaal. Misschien krijgen we dit jaar geen cadeautjes!"

Leef!
Pietenpret is een evenement georganiseerd door de buurtsportcoaches van Leef! Geldrop-Mierlo. Zij vinden het belangrijk dat kinderen bewegen. Onder begeleiding van ouders en begeleiders kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende spellen.

Pietendiploma
Ruim 160 kinderen hebben zich aangemeld. Ook in Geldrop is een groep van ongeveer tachtig kinderen bezig geweest met Pietenpret. Overal klimmen kinderen in rekken, bezorgen ze pakjes in schoorstenen en springen ze op een springkussen. Aan het einde van de middag krijgt ieder kind het pietendiploma.

Laat je reactie achter