Studio040

Kinderen fleuren verlaten straten op

Een troosteloze aanblik, al die straten met verlaten en dichtgetimmerde huizen. De bewoners van de Eindhovense wijk Woensel-West waren er helemaal klaar mee.

Woningorganisatie Trudo en vrijwilligers besloten daarom dat er iets moest veranderen. Al snel ontstond het idee om op het hout, dat voor de ramen van de leegstaande huizen is geplaatst, te schilderen. De kinderen uit de buurt kregen daarop huizen toegewezen die zij mochten beschilderen. Met de insteek: wat zie je als je ergens naar binnen kijkt?

Kinderen tekenden hun ideeën eerst uit op papier en schilderden deze daarna uit op de leegstaande panden. En dus kwamen er veel tafereeltjes voorbij: rode gordijnen met blauwen stippen, een witte kat die op de vensterbank ligt te slapen of Van Gogh-zonnebloemen.

Volgens vrijwilligster in Woensel-West, Anna Baake, snijdt het mes met deze actie aan meerdere kanten. "We vrolijken de boel op. Maar het maakt de straten ook ietsje veiliger. En, het brengt de mensen en kinderen hier in de buurt bij elkaar."

Laat je reactie achter