Kinderen bestrijden 'zwarte magie'

Zwarte magie bedreigt Woensel-West. Maar gelukkig zijn er de kinderen van de jaarlijkse kindervakantieweek: die bestrijden het kwaad met buitenspelletjes.
Toveren is het thema van de zevende kindervakantieweek in Woensel-West. Ruim vijftig kinderen leven zich uit op en rond het veldje aan de Groenewoudseweg. 'Sommige ouders zijn er eerder voor teruggekomen van vakantie', weet Ron Krielen, medeorganisator.

Veel kinderen doen al jaren achter elkaar mee en dat geldt ook voor de begeleiders. Ferry Mostard helpt al voor het vierde jaar. Voor hem is het zelfs een soort jaarlijkse gezinsvakantie, want zijn twee kinderen doen ook mee en zijn vrouw is begeleider. 'Elke jaar is weer anders, altijd is het leuk', vertelt hij.

Nieuw element
Behalve het toverthema van dit jaar heeft deze editie nog een ander uniek element. 'Voor het eerst hebben de grote en de kleine kinderen deels een ander programma', laat leiding Bob de Beer weten. ' Voor de grote kinderen hebben we bijvoorbeeld een hoogteparcours georganiseerd en een nachttocht. Dat is uitdagend voor ze.' Ondertussen doen de kleintjes andere dingen, zoals hutten bouwen. Ron Krielen vult aan: 'Als de groten weg zijn staan er onder de kleintjes weer nieuwe grote kinderen op.'

De buurt wordt ook bij het programma betrokken. Zo is er een ruilspel waarbij kinderen deur aan deur gaan om een steeds waardevoller object te bemachtigen. En er wordt een kampvuur gehouden waarbij de hele buurt is uitgenodigd. De week wordt afgesloten met een schuimparty.


advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen