Studio040

Politiek voor de islamitische kiezer in Eindhoven

Wat doet de politiek voor moslims? Eindhovenaren met politieke ambities en een islamitische achtergrond geven antwoord.

Nancy  en Mejdi hebben al jaren een zaak op de Edisonstraat in Woensel. Sinds kort staan ze beiden op de lijst van de Partij van de Eenheid. Nancy op nummer acht, Mejdi op nummer vier. "Het is een partij met een islamitische achtergrond. We zijn gevraagd door partijleider Arnoud van Doorn. Die volgt ons al jaren omdat we ondernemers zijn." Mejdi Dakhlaoui: De grote partijen doen niks voor moslims. Als er al moslims in het verhaal voorkomen, dan is het vaak negatief. Wij willen daar iets aan doen. Ook de positieve kanten van de islam laten zien." 

Eindhovenaar Murat Memis, 14e op de lijst van de SP, ziet het anders. Hij is zelf moslim, maar zijn partij maakt dat onderscheid juist niet. "De SP heeft geen doelgroepenbeleid. Wij zien alle mensen als gelijk" Het is volgens Murat dan ook de inhoud die de doorslag moet geven. "Als de SP het minimumloon verhoogt, hebben al deze mensen hier op de Woenselse Markt daar profijt van. Zo moet je het zien" zegt Memis.

Murat hoopt vurig in de Tweede Kamer te komen en de kans daarop is volgens hemzelf best groot. Nancy en Mejdi overwegen om na de Tweede Kamerverkiezingen de lokale politiek in te gaan - de kans dat zij in de Kamer komen is iets minder groot. Al moet de islamitische kiezer dat eerst nog gaan beslissen.

Laat je reactie achter