Kerstwintercircus in Parktheater gaat niet door

Het Kerstwintercircus Eindhoven, dat dit jaar haar vijftigste verjaardag zou vieren, gaat niet door.

Het circus is een productie van het Parktheater zelf. Omdat het theater niet verwacht dat de coronamaatregelen tegen december zover versoepeld zijn dat er voldoende mensen de voorstellingen kunnen bij wonen, heeft de organisatie besloten het evenement voor dit jaar af te blazen.

"Het doet hartstikke pijn", zegt woordvoerder van het Parktheater Carla Evers. "Vooral omdat het om een jubileumeditie gaat. De uitzichten zijn helaas te onzeker om met de organisatie door te gaan."

1444 plaatsen
Dat zit hem dan vooral in de beperkte toeschouwers aantallen. "We hebben normaal plaats voor 944 bezoekers en met het circus worden er nog twee tribunes bijgebouwd waardoor er plaats komt voor 1444 mensen. Met het oog op de coronamaatregelen hebben we geen enkele garantie dat dergelijke toeschouwersaantallen in december wel mogelijk zijn", aldus Evers. 


Niet realistisch
"Normaal verkopen we zo'n 20.000 kaarten voor negen voorstellingen, een dergelijk aantal is dit jaar niet realistisch. Ook het aantal kaarten dat we zouden moeten verkopen om de kosten te dekken zouden we waarschijnlijk niet halen. Het is daarom een te groot risico", zegt de woordvoerder.

Daarbij zou het nog maar de vraag zijn of alle artiesten die het theater geboekt heeft, wel zouden kunnen komen. "De acts die we boeken komen van over de hele wereld. Het is nog maar zeer de vraag of dat, met alle verschillende maatregelen tegen het virus, alle acts ook daadwerkelijk zouden kunnen komen", zegt Evers.

Alles uit de kast
Dit jaar was het plan om voor het vijftigjarige jubileum van het Kerstwintercircus extra uit te pakken. Helaas gaat dat dus niet door. "Maar volgend jaar trekken we alles uit de kast", zegt de woordvoerder, "ervan uitgaande dat 2021 wel door kan gaan."

Laat je reactie achter