Scouting Sint Aloysius

Kerststal in Veldhoven dit jaar digitaal

Voor het eerst in meer dan dertig jaar is het niet mogelijk om een fysieke levende kerststal op te bouwen in Veldhoven. Scoutinggroep Sint Aloysius besloot daarom om een digitale kerststal te maken.

Normaal gesproken bouwt scoutinggroep Sint Aloysius een levende kerststal in haar blokhut en op het bijbehorende terrein. Daarbij zijn levende schapen, kippen, konijnen, eenden en zelfs een paardje te bewonderen. Vorig jaar liepen er ook levende kerstpersonages rond, zoals herders, de drie wijzen, een kerstman en Jozef en Maria met een echt kindje Jezus.

Door het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om dit allemaal te realiseren. Toch hebben ze bij de scoutingvereniging niet stilgezeten. De kerststal is dit jaar namelijk volledig digitaal en vanaf donderdag 24 december terug te vinden op de website van de scoutinggroep. 

Bij de digitale kerststal is het mogelijk om te luisteren naar een verhaal van de kerstman, en zijn drie wijzen en een groep herders te zien met sfeerbeelden. Ook Jozef en Maria vertellen een verhaal.


Laat je reactie achter