Studio040 / Tim Vellinger

Kerstshow Woenselse Heide is lichtpuntje in donkere dagen

Deze vier huizen op de Rode Kruislaan zijn misschien wel de gezelligste huizen van de regio. Elke avond zijn er meerdere lichtshows te zien.

Het begon klein. "Mijn vrouw houdt erg van lampjes", vertelt Erik Rakhorst. "Zij zag een filmpje van een Amerikaanse tuin vol met lampen die dansen op de muziek. Dat wilde zij ook. Voor we het wisten wilden de drie huizen naast ons ook meedoen."

Inmiddels is het een traditie geworden in de buurt. "Elk jaar beginnen we vanaf juni al met liedjes uitkiezen en de eerste plannen op te zetten. Het is echt en traditie die wij met alle vier de huizen doen", laat buurtbewoonster Ghita Damstra weten. Haar huis is één van de vier huizen. "Sterker nog, een buurvrouw een eindje verderop heeft ook mee geholpen. Zij heeft ook een van de liedjes geprogrammeerd dat is erg fijn want het is nog best een klus.

Het kost soms wel drie of vier dagen om één nummer te programmeren. Meestal reken ik ongeveer vijftien uur per minuut.

• Cindy Rakhorst

Elk jaar zorgen Erik en zijn vrouw Cindy voor een kerstspektakel van een kwartier. Maar omdat er dan meer dan honderd mensen voor het huis staan, hebben ze het dit keer anders aangepakt. Nu is er ieder kwartier een korte show te bewonderen.  In zo’n show, met lampjes die dansen op de maat van de muziek, zitten heel wat uren. “Het kost soms wel drie of vier dagen om één nummer te programmeren. Meestal reken ik ongeveer vijftien uur per minuut”, vertelt Cindy Rakhorst.

Ieder kwartier is er, vanaf vijf uur ‘s middag tot acht uur ‘s avonds een korte show te bewonderen. Het lichtspektakel is nog tot en met 31 december te zien.

Laat je reactie achter