advertentie Banner Siteli

Studio040 / Alain Heeren

Kermisexploitanten Park Hilaria logeren weer in Eindhoven

Het 'kermisdorp' staat dit jaar weer in Eindhoven en niet meer in Helmond, zoals de afgelopen jaren het geval was.

De woonwagens, caravans en vrachtwagens van de kermisexploitanten stonden voorgaande edities van Park Hilaria op een oud busterrein in Helmond. Dat terrein is verkocht door de gemeente en dus begon er een zoektocht naar een nieuwe verblijfplaats. Mariola Scheepstra, van de organisatie van de kermis, streefde ernaar een locatie te vinden die zo dicht mogelijk bij het kermisterrein lag. De keuze is gevallen op sportpark Eindhoven Noord in Woensel.

Dichterbij

'We zijn blij dat deze locatie dichterbij is dan die in Helmond. Vorig jaar wisten we al dat we op zoek moesten naar een nieuwe plek en die hebben we nu samen met de gemeente Eindhoven gevonden.' Het parkeerterrein waar de kermisexploitanten hun verblijven opslaan, ligt tussen sportvelden, een woonwijk en een school in. Het schoolplein wordt ook gebruikt als verblijfplaats. De tennisclub en de hockeyclub gebruiken even samen één parkeerplaats. 'Allemaal eenvoudige oplossingen die we in de zomervakantie met elkaar kunnen bedenken', stelt Scheepstra.

Omwonenden

De "omwonenden" zijn geïnformeerd via een brief dat het 'kermisdorp' bij hen in de buurt wordt opgebouwd. De dichtst bijzijnde huizen staan echter op ongeveer honderd meter van het parkeerterrein vandaan. Vanaf vrijdag worden de voorzieningen op het terrein aangelegd. Maandag arriveren de eerste kermisexploitanten.

Laat je reactie achter