advertentie Banner Siteli

Kermis Geldrop Studio040

Kermis in Geldrop worstelt met regels rond corona

De kermis in Geldrop heeft heel wat maatregelen genomen vanwege corona. Toch lukt het niet altijd om alle bezoekers daaraan te houden.

Veel exploitanten zijn blij dat de kermis in Geldrop doorgaat. Lang niet overal gaf de gemeente toestemming. De exploitanten willen in Geldrop graag laten zien dat het kán en dat het veilig is.

Anne Eckelboom is één van de exploitanten. Zij merkt aan de omzet dat het eigenlijk een verloren seizoen is. Ook nu zijn er minder bezoekers dan normaal. toch is zij blij dat ze hier in Geldrop kan staan. Lastig punt is wel, dat ze dit jaar een groot deel van het seizoen hebben moeten missen. dat heeft veel geld gekost. Inmiddels is het seizoen over zijn hoogtepunt heen. De temperaturen zijn lager, het wordt eerder donker en het blijft niet altijd droog. Ook was er onvoldoende ruimte voor alle attracties en mogen er maximaal 400 bezoekers tegelijk naar binnen op het afgeschermde terrein.

1.5 afstand gaat vaak mis
Tussen de attracties zijn looproutes aangegeven, waar eenrichtingsverkeer geldt. Bezoekers houden zich daar goed aan, blijkt zaterdagmiddag. Via de luidsprekers wordt regelmatig omgeroepen dat iedereen 1,5 meter afstand moet houden tot andere bezoekers. Op dat punt gaat het wel regelmatig mis.

Kermis in Mierlo
In Mierlo start de familiekermis op vrijdag 11 september om 16.00 uur en duurt tot en met dinsdag 15 september. Ook daar mag maar één derde van de normale capaciteit komen, dus 300 bezoekers.

Laat je reactie achter