Ralf Mohnen

Kerkklokken én vuurwerk tijdens jaarwisseling in regio Eindhoven

Om klokslag twaalf uur werd het nieuwe jaar in de regio Eindhoven ingeluid door kerkklokken, maar ook met vuurwerk. Ondanks het vuurwerkverbod werden alsnog de nodige pijlen de lucht ingeschoten, maar aanzienlijk minder dan voorgaande jaren.

Vanwege de coronacrisis werd namelijk in aanloop naar de jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Met als doel de zorg te ontlasten, want tijdens de coronapandemie hebben zorgmedewerkers het al druk en dit zou alleen maar toenemen wegens ongelukken met vuurwerk. Daarom werd besloten het kopen, bezitten, vervoeren of afsteken van vuurwerk te verbieden. De regels overtreden kon een boete van minimaal 100 euro opleveren.

Om niet helemaal stilletjes het jaar 2021 in te gaan, kwamen burgemeesters Jorritsma en Van Bree met het idee om de kerkklokken te laten luiden als teken van hoop voor het nieuwe jaar. Hierdoor klonken om klokslag twaalf uur niet alleen het geluid van vuurwerk, maar ook de kerkklokken in onder meer Eindhoven en Geldrop-Mierlo. Laat je reactie achter