advertentie Banner Profile Mekkes

Marlies Verdonk

Kasteel Geldrop viert 75 jaar bevrijding

In een nieuwe tentoonstelling van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop wordt aandacht besteed aan bezetting, oorlog en vieren van 75 jaar bevrijding.

De bevrijdingstentoonstelling De Kunst van het Leven in oorlogstijd is een ingetogen expositie met verhalen van kinderen van toen, voor iedereen van nu.

‘Dit zijn geen verhalen, dit is echt gebeurd. …Maar wie weet dit nu nog?’

• Martien van den Biggelaar

Marlies Verdonk begon een paar jaar geleden met het opschrijven van de verhalen van haar toen 90-jarige buurman Martien van den Biggelaar. Meneer Van den Biggelaar heeft alle ervaringen nog helder voor de geest. Tijdens het gesprek tussen hem en Marlies zei hij vaak ‘Dit zijn geen verhalen, dit is echt gebeurd! Maar wie weet dit nou nog?’ Dit is dan ook de ondertitel van de expositie. Het is een ondertitel die de huidige tijd kenmerkt. Voor veel mensen is het soms moeilijk te bevatten dat dit werkelijkheid was.  


Voor de expositie is er de afgelopen jaren met diverse inwoners van Geldrop en Mierlo gesproken. Hiervan zijn teksten, affiches en pamfletten gemaakt en in combinatie daarmee worden enkele voorwerpen tentoongesteld. De bezoeker wordt meegenomen op een doortocht door de verhalen met telkens een ander uitgangspunt.


De expositie is elke donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag te zien tussen 14.00 en 17.00 uur vanaf zondag 1 september tot en met zondag 27 oktober. De entree is gratis.

Laat je reactie achter