Studio040

Karkas Vonderweg voor de zomervakantie gesloopt

Het karkas aan de Eindhovense Vonderweg gaat tegen de vlakte. Eigenaar Breevast gaat de voormalige Philips-kolos voor de zomervakantie slopen. Dat heeft wethouder Yasin Torunoglu laten weten.

De wethouder is blij dat de kogel nu echt door de kerk is, na jarenlange discussie. Voor veel omwonenden is het gestripte gebouw een doorn in het oog. Ook het CDA vroeg al eens om opheldering.

“Ik heb het nu echt zwart op wit. We gaan deze puist van de stad eindelijk uitknijpen”, aldus Torunoglu tijdens een talkshow van de gemeente over de herontwikkeling van het Emmasingelkwadrant, het gebied tussen de Witte Dame en het Philips Stadion.

Eerst leek het erop dat Breevast het karkas wilde ombouwen. Uiteindelijk bleek sloop interessanter. Toch heeft het lang geduurd voor gemeente en Breevast eruit kwamen. De vastgoedontwikkelaar wil op dezelfde plek straks woningen bouwen.

In het gehele Emmasingelkwadrant moeten uiteindelijk meer dan duizend woningen bijkomen. Een van de eyecatchers wordt de Victoriatoren van 92 meter hoog, die plek gaat bieden aan 331 woningen.

Laat je reactie achter