Kamervragen over afblazen Park Hilaria

Ook de Tweede Kamerfractie van het CDA wil weten waarom het niet lukt om de kermis Park Hilaria dit jaar te laten doorgaan.

De gemeente Eindhoven en organisator Eindhoven247 besloten vorige week Park Hilaria definitief af te blazen. Volgens hen was er te weinig tijd om een aangepaste versie van de kermis uit te werken, waarbij voldoende ruimte was om 1,5 meter afstand te bewaren.

De kermisexploitanten waren daar boos over - zij verwezen naar Tilburg, waar binnenkort wel een afgeslankte kermis mogelijk is.

De CDA-fractie in de gemeenteraad stelde ook al raadsvragen over de kwestie. De kermisexploitanten dreigden met acties als er niks zou veranderen. Ze werden wel uitgenodigd voor een gesprek met evenementen-wethouder monique List, maar dat veranderde niets aan de beslissing.

De CDA-kamerleden Amhaouch, Van den Berg en Van Helvert willen nu van hun partijgenoot staatssecretaris Mona Keijzer weten of zij nog iets kan veranderen aan de situatie. Volgens de CDA'ers spelen de problemen in meer gemeenten en wordt zelfs bij sommige kleine kermissen en braderieën een vergunning geweigerd. Ze vragen de staatssecretaris te gaan praten met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, zodat alsnog meer evenementen kunnen doorgaan.

Laat je reactie achter