Nuenen SQ Vision - Sem van Rijssel

'Alle scholen, horeca en sportclubs moeten dicht'

Alle scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs blijven vanaf morgen drie weken dicht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Dat hebben minister Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Volksgezondheid) bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De komende drie weken gaan scholen en kinderopvang dicht, met uitzondering van kinderen met ouders met vitale beroepen zoals de brandweer en politie. De maatregelen die het hoger onderwijs treft gaan tot 6 april door. Alle horeca en sportclubs in Nederland sluiten vanaf vanavond 18.00 uur hun deuren en blijven tot 6 april dicht.

'Te lang gewacht met deze maatregel' 
Tom van Brussel van ondernemersvereniging Stratumseind had de maatregel al aan zien komen. "Ik denk dat dit het juiste besluit is maar ik ben ook van mening dat er te lang is gewacht met deze maatregel", laat Van Brussel weten aan Studio040. "Als je ziet hoe snel het gaat en hoe ernstig het is, snap ik niet dat ze het nu pas doen."

Een groot deel van de ondernemers had zelf al besloten om hun deuren te sluiten, maar andere ondernemers waren aan het wachten tot de overheid dit had besloten.  "Ik vond het zelf niet meer verantwoord om open te blijven. Er zijn veel mensen bij elkaar en dat is een te groot risico."

Impact
De impact van deze maatregel is volgens Van Brussel niet voor te stellen. "Het heeft een grote impact op leveranciers, dj's en personeel zonder vast contract. Zij hebben nu tot april geen werk." Ook gaan de vaste kosten voor de ondernemers gewoon door zoals de huur en de gemeentelijke belastingen. "Wij gaan als ondernemersvereniging kijken waar we lastenverlaging kunnen krijgen."

Premier Rutte speech
Morgenavond om 19.00 uur houdt premier Rutte op televisie een speech over de situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden'. De TV-toespraak wordt uitgezonden door NPO en RTL.

Laat je reactie achter