Kabinet verscherpt coronaregels voor Zuidoost Brabant

Kabinet: situatie Zuidoost Brabant 'zorgelijk' - horeca vanaf zondag vroeger dicht

Eindhoven en de rest van Zuidoost Brabant krijgen dezelfde verscherpte maatregelen als een groot deel van de Randstad. Vanaf zondagavond moet ook hier de horeca vroeger dicht. Dat heeft het kabinet vrijdagmiddag besloten.

Namens de veiligheidsregio heeft burgemeester Jorritsma de afgelopen dagen intensief contact gehad met het kabinet. Het aantal besmettingen in deze regio loopt hard op, en inmiddels is er ook een stijging van het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt vanwege een coronabesmetting.

Met 17 positieve testen per 100.000 inwoners per dag zit Eindhoven nu nog onder het landelijk gemiddelde. Maar het aantal positieve testen in deze regio is de afgelopen dagen hard opgelopen. In de Kempengemeenten zoals Eersel, Bladel en Bergeijk zijn véél meer mensen positief getest op corona. Bij het bepalen van de maatregelen wordt gekeken naar Zuidoost Brabant als één geheel.

Horeca
De maatregelen zijn precies het zelfde als die vorige week van kracht werden in zes regio's in Noord- en Zuid-Holland. Zo moeten alle horecazaken vanaf middernacht niemand meer toelaten, en vanaf 01.00 uur de deuren sluiten.

Dat gekozen wordt voor maatregelen in de horeca is onder meer omdat het daar vaak misgaat. Studio040 stelde vorige week vast dat op het Stratumseind veel bezoekers zich niet houden aan de coronaregels. Ze zitten met teveel mensen aan één tafeltje, blijven niet zitten, houden geen anderhalve meter afstand en zingen en schreeuwen.

Zorgen
Premier Rutte sprak op zijn wekelijkse persconferentie zijn zorgen uit over het toenemende aantal besmettingen.

Laat je reactie achter