Pand van Novadic - Kentron aan de Boschdijk Studio040

Junks 'kind aan huis' bij ondernemers in Oud-Woensel

Ze gaan in de winkel liggen slapen, poepen voor de deur of pretenderen een peperdure boxspring te gaan kopen; verslaafden in Oud-Woensel bezorgen niet alleen de buurt maar ook veel ondernemers overlast.

"Hoe zou jij het vinden als ze voor je deur stonden te prostitueren?" vraagt Danny Bontebal van de gelijknamige garage aan de Gemmastraat. "Bij mijn klanten vragen die verslaafden om wat kleingeld. Als ze zeggen: heb ik niet, dan is het: 'zal ik je dan pijpen voor een tientje? Sommige klanten staan hier met rode oortjes bij me en vragen zich af: wat is dat hier voor buurt?"

Brandbrief
De overlast van junks rond de verslaafdenopvang van Novadic-Kentron aan de Boschdijk rijst de pan uit. Daarom hebben bewoners een brandbrief gestuurd waarin ze eisen dat de opvang gesloten wordt. Bedrijven kunnen zich ook wel vinden in die gedachte, blijkt na een rondgang.

Niet alleen Garage Bontebal maar ook de Jumbo en de zaak die boxsprings verkoopt hebben inmiddels de nodige ervaring met verslaafden overlast. In die laatste komen de junks - ondanks de kleine waakhond die een van de medewerkers heeft meegenomen -  zo nu en dan een dutje doen. Of ze pretenderen dat ze een boxspring willen kopen. De zaak houdt daarom de voordeur dicht en heeft letterlijk een stok achter de deur zodat medewerkers zich kunnen verdedigen.

Beslissing
In de brandbrief hebben die buurtbewoners geëist dat het verslaafden hostel aan de Boschdijk de deuren definitief sluit. Over drie weken is er opnieuw een vergadering met de betrokken partijen, en dan moeten er er maar eens wat harde beslissingen vallen, vindt de buurt. Danny Bontebal: "Laatst escaleerde het bijna met een van die verslaafden. Er stonden al buurtbewoners naast met een bijl. Dus ze moeten niet te lang wachten met een oplossing!"  

Laat je reactie achter