advertentie Banner Profile Mekkes

PSV Supporters Lighttown Madness Photo Prestige

'Juichen zonder geluid kan niet'

Voetbalsupporters tonen zich sceptisch over de maatregel dat voetbalwedstrijden wel bezocht mogen worden, maar er niet gejuicht mag worden.

Dat blijkt uit een rondvraag van Studio040 in de binnenstad. Zo laten voetbalfans weten dat een voetbalwedstrijd juist een uitlaatklep moet zijn. Daarbij moeten juist emoties getoond  kunnen worden - positief en negatief. Een aantal ondervraagden laat daarom weten dat naar een voetbalwedstrijd gaan zonder te mogen roepen en joelen weinig zin heeft.

In een reactie op de versoepeling van de coronamaatregelen liet PSV weten blij te zijn. "Voetballen met publiek is weer een stap dichterbij. We gaan in de komende periode bekijken hoe wij aan deze positieve ontwikkeling invulling kunnen geven.  Dat doen we vanzelfsprekend in overleg met de lokale autoriteiten in Eindhoven."

Dilemma
Burgemeester John Jorritsma, ook voorzitter van de Veiligheidsregio, liet na de persconferentie van Mark Rutte weten voor een dilemma te staan. "Ik heb altijd gezegd: zonder publiek kun je geen voetbalwedstrijden houden in mijn stad. Daar denk ik nog steeds zo over. Maar ik zal nu concreet afspraken moeten maken met PSV en FC Eindhoven. Ik moet namelijk toestemming geven voor een voetbalwedstrijd."

"Het is een dilemma hoe we daar mee om moeten gaan", gaat Jorritsma verder. "We hebben namelijk de hardcore supporters die hun team willen aanmoedigen. Die willen 'boeee' kunnen roepen naar de tegenstander. Maar dat mag niet. Dus wat is redelijk? Hoe gaan we daarmee om?", vraagt hij zich hardop af.

'Wachten op KNVB'
FC Eindhoven laat in een reactie weten niet te veel op de zaken vooruit te willen lopen. "De KNVB is momenteel in conclaaf over wat de maatregelen voor de clubs en het stadionbezoek gaan betekenen, de uitkomst daarvan wachten we af. Om te voorkomen dat we onze supporters blij maken met een dode mus", zegt een woordvoerder van de club.

Laat je reactie achter