Facebook Livestream

Journalisten lastiggevallen op Stratumseind tijdens maken reportage over mondkapjesplicht

Journalisten van Omroep Brabant zijn zaterdagmiddag lastiggevallen op het Stratumseind in Eindhoven toen ze probeerden een reportage te maken over een eventuele mondkapjesplicht.

Een Eindhovenaar, die aan het livestreamen was op Facebook, beschuldigde Omroep Brabant ervan "even corrupt te zijn als andere mainstream media". Volgens de man zou de provinciale omroep in opdracht van burgemeester Jorritsma zijn gestuurd. En zouden ze met het nieuwsitem over mondkapjes, in zijn ogen, willen provoceren en Eindhovenaren die "schijt hebben aan mondkapjes" in een kwaad daglicht willen zetten.

Ook was de filmer er niet van gediend dat Omroep Brabant in de openbare ruimte aan het filmen was. Ze zouden toestemming moeten vragen, aldus de Eindhovenaar terwijl hij de cameraman en verslaggever aan het filmen was.

De verslaggever gebaarde nog dat hij opnames aan het maken was, maar de man bleef doorpraten waarop het team van Omroep Brabant besloot te vertrekken naar een andere locatie. De Eindhovenaar probeerde namens "verzetsstrijders" nog antwoorden te krijgen, maar na een kort gesprek vertrokken de journalisten. 

Waarop de man besloot nog een keer verbaal uit te halen. 'Het is duidelijk dat Omroep Brabant bij de fake media hoort.' Ook beschuldigt de Eindhovenaar Omroep Brabant ervan dat ze geknoeid hebben met geluid van zijn livestream. Hij zou wel goed te verstaan zijn, terwijl de verslaggever en cameraman dat niet zijn. Dit zou, in zijn ogen, zijn gedaan door de mainstream media.


Laat je reactie achter