advertentie Banner Profile Mekkes

Pixabay

Jorritsma: Volg het advies van het RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven.

Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM vandaag een steekproef naar COVID-19 (het coronavirus).

Het RIVM heeft op vrijdagavond 6 maart om 18.00 uur een nieuw advies voor de provincie Brabant afgegeven over het coronavirus. De voorzitters van de Veiligheidsregio’s Midden- en West-Brabant, Brabant Noord en Brabant-Zuidoost en de burgemeesters adviseren inwoners om dit advies van de RIVM vanaf nu op te volgen.

Ook burgemeester John Jorritsma vraagt bewoners om het advies van het RIVM te volgen.

Steekproef
Van het grootste deel van de patiënten in Nederland is de bron bekend. Zij zijn in Italië geweest of hebben contact gehad met een bevestigde patiënt.  Van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, komt het merendeel uit Brabant of heeft een link met deze provincie. Daarom is het RIVM bezig met een steekproef, waarbij getest wordt op het nieuwe coronavirus.

Bel uw huisarts alleen als uw klachten verergeren

• de voorzitters van de Veiligheidsregio’s

"Mocht u klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verkleint u de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden", aldus de voorzitters van de Veiligheidsregio’s; Theo Weterings (Midden- en West-Brabant), Jack Mikkers (Brabant-Noord) en John Jorritsma (Brabant-Zuidoost).

Laat je reactie achter