Burgemeester John Jorritsma Studio040 / Wesley van Bree

Jorritsma over terreurverdachten: ‘We moeten geduld hebben’

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma heeft vrijdag gereageerd op de aanhouding van negen mannen die een terroristische aanslag aan het voorbereiden waren.

Gisteren werd nog bekend dat de verdachten langer vast blijven zitten. Jorritsma laat echter weten over het nieuws rond de arrestatie zelf, niks nieuws te kunnen zeggen. Die verantwoordelijkheid ligt bij het Openbaar Ministerie, laat de burgemeester weten. Wel zegt Jorritsma te merken dat het nieuws veel ‘vragen en emoties’ opwekt.

Die vragen kunnen dus niet beantwoord worden. Maar: “Door met elkaar in gesprek te gaan beteugelen we de onrust en voorkomen we dat er spanningen ontstaan binnen een wijk of gemeenschap”, meent de burgemeester.

Uiteindelijk predikt Jorritsma geduld. “Deze zaak wordt door het Landelijk Parket en de Landelijke Recherche zeer zorgvuldig opgepakt. Daarom vraag ik iedereen geduld te hebben. We moeten de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek afwachten, voordat er conclusies getrokken kunnen worden”, Aldus Jorritsma.

Jorritsma laat ook weten nauw in contact te staan met het OM, de politie en de inlichtingendiensten. Volgens de burgemeester kan er naar buiten toe pas meer informatie gedeeld worden als er meer duidelijkheid is in de zaak.

Laat je reactie achter