advertentie Banner Siteli

Gemeente Eindhoven

Jorritsma: ‘daad bij het woord voegen’

John Jorritsma roept bestuurders in de Veiligheidregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) om ‘de daad bij het woord te voegen’.

Jorritsma doet de oproep in zijn hoedanigheid als voorzitter van de VRBZO. “We zien de aandacht voor het virus wegebben”, schrijft de voorzitter. “De maatregelen worden onvoldoende nageleefd. Niet alleen in de horeca, ook in de winkelstraten, supermarkten, recreatiegebieden en op andere plekken verslapt de aandacht voor de maatregelen”, schrijft Jorritsma.

Tegelijkertijd ziet Jorritsma een opmars van het virus. Het baart de VRBZO-voorzitter ‘ernstige zorgen’. Nu de maatregelen steeds meer ‘wankelen’ richt Jorritsma zich tot de bestuurders uit de regio ‘om de schouders eronder te zetten’.

Daad bij het woord
In het tegen gaan van de steeds lossere omgangsvormen moet gehandeld blijven worden vanuit het principe ‘aanspreken, waarschuwen, aanpakken’. Maar gelet op de ontwikkelingen laat Jorritsma weten ‘is het, het moment om gesprekken strakker in te gaan en de daad bij het woord te voegen’.

Appèl
Jorritsma drukt de bestuurders in de veiligheidsregio daarbij op het hart bij grove of herhaaldelijke overtreding van de coronamaatregelen daar tegen op te treden.

Tenslotte laat Jorritsma weten te begrijpen dat het moeilijke tijden zijn voor inwoners, ondernemers en werkers in de zorg. Toch is het volgens
de voorzitter niet het moment de teugels te laten vieren.

Laat je reactie achter