PSV Media

Jorrit Hendrix verlaat PSV na ruim 16 jaar

Jorrit Hendrix is op weg naar Spartak Moskou om daar een contract te ondertekenen. Daarmee verlaat de 25-jarige voetballer PSV na ruim 16 jaar.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Hendrix begon met voetballen bij SV Panningen. In 2004 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van PSV. Zijn debuut in het betaald voetbal was op 3 augustus 2013 in een wedstrijd tussen Jong PSV en Sparta Rotterdam, in de Eerste Divisie. Een week later debuteerde hij in de hoofdmacht van PSV, in een wedstrijd in de Eredivisie tegen N.E.C.. Tien dagen na zijn officiële debuut, tekende Hendrix een nieuw contract bij PSV wat hem tot 2017 aan de club verbond.  Op 18 december 2015 verlengde Hendrix zijn contract bij PSV tot medio 2020. 

Drie keer landskampioen
De middenvelder stond in 2016 enige tijd aan de kant door een blessure die hij opliep tijdens een wedstrijd in de Champions League tegen FK Rostov. Op 14 januari 2017 maakte hij zijn rentree. Hendrix was in het seizoen 2017/18  weer vanaf de eerste speelronde basisspeler. In die rol werd hij dat jaar voor de derde keer landskampioen met PSV. Op 14 januari 2019 verlengde Hendrix zijn contract bij PSV tot medio 2021.

Ajax - PSV
De middenvelder kwam dit seizoen zo'n 885 wedstrijdminuten in actie voor PSV. Hij zal geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren voor het duel met Ajax van zondag.

Voordat de middenvelder naar de Russische club gaat, moeten er nog meerdere procedures afgerond worden. 


Laat je reactie achter