PSV Media

Jong PSV wint Eindhovens onderonsje

Jong PSV heeft vrijdagavond aan het langste eind getrokken in de mini-Lichtstadderby. Op bezoek bij FC Eindhoven werd met 0-2 gewonnen.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Pas na twintig minuten spelen was er de eerste serieuze mogelijkheid. Na een redding van Jong PSV-doelman Delanghe kreeg Botermans de kans om in de rebound te scoren, maar zijn poging ging over. Via Sambo en Thomas probeerde de ploeg van Uneken kansen te creëren vanaf de rechterflank, maar hun voorzetten kwamen niet aan. Even later was diezelfde Sambo bijna goed voor de 0-1, maar zijn doelpoging was onsuccesvol. Uit de corner die daarop volgde, was het wel raak. Vos schoof de bal binnen na een corner van Thomas, 0-1. Voor rust kreeg Jong PSV de mogelijkheid om op 0-2 te komen, maar Daverveld faalde vanaf de penaltystip. 

Sambo
Zowel FC Eindhoven als Jong PSV begonnen sterker aan de tweede helft. De Blauw-Witten zochten de aanval en daardoor kregen de bezoekers meer ruimte. De aanvallende intentie van de thuisploeg werd bijna beloond, maar een reflex van Delanghe voorkwam de gelijkmaker. Na deze kans probeerde FC Eindhoven nog wel, maar echt gevaarlijk werd het team van Brandts niet meer. Jong PSV daarentegen kwam wel tot scoren. Tien minuten voor tijd scoorde Sambo de 0-2. Door de overwinning staat Jong PSV nog steeds bovenaan in de strijd om de vierde periodetitel, terwijl FC Eindhoven op de 17de plek staat.
Laat je reactie achter