PSV Media

Jong PSV sleept zege binnen in Lichtstadderby

Jong PSV heeft maandagavond de eerste zege geboekt van het seizoen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij deed dat tegen FC Eindhoven.

Jong PSV begon bijzonder voortvarend aan het duel. Dat was vooral te danken aan spits Fodé Fofana, die met een nieuw contract op zak het op zijn heupen kreeg. Met een schot van afstand opende de jongeling de score in de 19e minuut.

Vlak voor rust verdubbelde Mohamed Amin Doudah de score. Via binnenkant paal schoot de middenvelder zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal binnen.

Doudah speelde ook in het begin van de tweede helft een hoofdrol, zij het dit keer een negatieve. De middenvelder pakte na een klein uur spelen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht inrukken. Niet lang daarvoor had Fofana nog de 3-0 op het scorebord gezet.

Het vertrek van Doudah zorgde er echter voor dat de verhoudingen op het veld geheel omdraaide. Eerder was FC Eindhoven al op 3-1 gekomen toen het een slechte uittrap van doelman Müller afstrafte. Maar waar Jong PSV het eerste uur goed combinatiespel op de mat legde, kregen nu De Blauw-Witten de overmacht.

In de 84ste minuut wisten de Blauw-Witten ook de aansluitingstreffer te maken. Vitesse-huurling Enrico Hernández maakte de 3-2.

De druk van de club aan de Aalsterweg hield daarna aan. Jong PSV wist echter stand te houden, waardoor het team van Ruud van Nistelrooij zijn eerste zege van het seizoen kon bijschrijven. FC Eindhoven verloor voor het eerst dit seizoen, nadat er eerder knap punten gepakt werden tegen FC Volendam en FC Emmen.

Laat je reactie achter