PSV Media

Jong PSV aan kop in strijd om periodetitel na overwinning

Jong PSV heeft maandagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de vierde periodetitel. Op De Herdgang werd met 3-1 gewonnen van directe concurrent MVV Maastricht. Door de overwinning zijn de Eindhovenaren naar de 1ste plek geklommen in het periodeklassement.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Joël Piroe werd met een voorzet bereikt, maar de keeper van MVV kon redding brengen op zijn doelpoging. Even later was het wel raak. Antonisse gaf weer een voorzet, Piroe kwam voor zijn man en kon met de hak afronden. In de slotfase van de eerste helft kwam MVV bijna op gelijke hoogte, maar een vrije trap eindigde op de lat. 

Elleboog
Aan het begin van de tweede helft kreeg Piroe een grote kans om de score te vergroten, maar hij trof de paal. Dit bleek een dure misser te zijn, want enkele minuten later, in de 56ste minuut, werd Vincent Müller gepasseerd met een lobje, 1-1. Jong PSV leek op een gelijkspel af te stevenen tot de 79ste minuut. Linksback Shurandy Sambo lobde vanaf ongeveer twintig meter de bal over de keeper, 2-1. In de slotminuten van de wedstrijd moest MVV opeens met tien man verder toen invaller Manuel Angiulli een ellenboog uitdeelde en een directe rode kaart kreeg. Daarna werd door Kristófer kristinsson de eindstand bepaald nadat Nigel Thomas hem de diepte in had gestuurd, 3-1.

Laat je reactie achter