Fontys

Joep Houterman nieuwe topman Fontys

Joep Houterman (57) is de nieuwe bestuursvoorzitter Fontys Hogescholen. Op 1 maart 2020 vindt de officiële benoeming plaats.

Houterman neemt al sinds het vertrek van Nienke Meijer op 1 januari de voorzittersfunctie waar en is sinds augustus 2018 lid van het College van Bestuur van Fontys

Verbeteringen
Joep Houterman vindt het een eer en een mooie uitdaging om leiding te mogen geven aan Fontys. '‘Laten we wel zijn: Fontys is een prachtige, toonaangevende kennisinstelling met een centrale rol in Zuid-Nederland, waar ruim 4.500 collega’s iedere dag met veel passie en deskundigheid hun best doen om de talenten van 45.000 studenten verder te ontplooien. Maar: we kunnen onszelf op een aantal terreinen ook zeker nog verder verbeteren. Daar wil ik de komende jaren heel graag aan bijdragen’', aldus Houterman.

Vrouwelijke bestuurslid
Nu Houterman bestuursvoorzitter is, gaat de zoektocht naar een derde bestuurslid door. Op dit moment vervult Tijs Breukink deze functie op interim-basis. Fontys wil dat de vacature door een vrouw ingevuld gaat worden. 

Laat je reactie achter