Glow Festival gaat wèl door - en inwoners kunnen eraan meedoen

Inwoners van Eindhoven kunnen zelf onderdeel worden van een groot luchtkunstwerk bij het Glow lichtfestival. Hoe dat festival eruit gaat zien, blijft verder nog onduidelijk.

Door de coronacrisis werd in het voorjaar de normale editie van het Glow Festival afgeblazen. Toen werd al duidelijk dat er gewerkt werd aan een alternatief project - maar hoe dat eruit gaat zien is nog altijd onduidelijk.

De organisatie nodigt alle inwoners uit om een speciale 'Glow Dot' in elkaar te zetten en daarmee deel te nemen aan een groot lichtkunstwerk.  De organisatie noemt de Dots "een eigen lichtpunt voorzien van een persoonlijke boodschap gericht aan de rest van Eindhoven en de wereld. Samen vormen ze een zee van metaforen waarop iedereen zijn gedachten over een persoon, een visie, een mening of een idee kan projecteren. "

De Eindhovense basisscholen krijgen een speciale rol in het project: Zij ontvangen speciale bouwpakketten voor de Glow Dots en zetten deze in elkaar onder leiding van de Ontdekfabriek en het Cultuurstation. Op een speciale website kunnen alle deelnemers beelden van hun eigen Dot uploaden. De eerste exemplaren van scholieren zijn inmiddels te zien op de website.

In het voorjaar was al duidelijk dat Glow niet op de normale manier zou doorgaan:

Laat je reactie achter