Eindhoven int jaarlijks miljoen euro hondenbelasting

In veel gemeenten is de hondenbelasting al afgeschaft, maar Eindhoven int jaarlijks nog zo'n één miljoen euro.
Vorig jaar streek Eindhoven 988.000 euro op aan hondenbelasting. Dit jaar verwacht de stad meer dan een miljoen euro binnen te krijgen. In Eindhoven betaald iedere inwoner gemiddeld 4,30 euro aan hondenbelasting per jaar.

Ook in Geldrop-Mierlo moet er nog gewoon betaald worden voor het bezitten van een hond. Inwoners dragen daar gemiddeld 5,21 euro af aan hondenbelasting. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Veldhoven
Dat is vrij weinig als je het vergelijkt met Veldhoven. Het dorp inde vorig jaar 377.000 euro, dit jaar stijgen de inkomsten met 10.000 euro. Daarmee wordt er in Veldhoven per inwoner 8,51 euro  aan hondenbelasting opgehaald.

In Nuenen, Best, Waalre en Son en Breugel hoeft geen hondenbelasting meer betaald te worden door hondenbezitters. Met name in stedelijke gebieden wordt vaak nog hondenbelasting geïnd. In kleinere gemeenten steeds minder.

Bestemming
De vele tonnen die gemeenten verdienen aan de hondenbelasting zijn volgens de gemeenten zelf bestemd voor de aanleg van hondentoiletten en hondenbakken.

Alleen hier wordt veelal aan getwijfeld omdat de inkomsten direct naar de algemene middelen gaan. Daarnaast worden er niet vele duizenden euro's in direct zichtbare maatregelen voor honden gestopt.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen