SQ Vision | Dave Hendriks

Inwoners Geldrop-Mierlo gaan meebetalen aan aanpak wateroverlast

Inwoners van Geldrop-Mierlo gaan meebetalen aan de aanpak van de wateroverlast in veel wijken van de twee dorpen. Dat blijkt uit de begroting van de gemeente voor volgend jaar.

Eerder dit jaar kondigde de gemeente al een ‘noodplan wateroverlast aan’. Om de problemen aan te pakken, gaat de rioolheffing volgend jaar omhoog. Per huishouden gaat het gemiddeld om zo’n 6 euro per jaar. In vier jaar tijd levert dat de gemeente 3 miljoen euro op.

Voor huisbezitters komt er nog een kostenplaatje bovenop. De onroerende zaak belasting gaat namelijk met gemiddeld 15 euro omhoog.

Doel
De afgelopen jaren zijn de financiële reserves van Geldrop-Mierlo hard leeggelopen. Die moet de gemeente nu weer aanvullen. Door de lokale belasting wat méér te verhogen dan de uitgaven van de gemeente zelf, kunnen de reserves weer toenemen.

Gemiddeld zijn de belastingen nog altijd lager dan in andere gemeenten. Per huishouden is de lokale belasting in Geldrop-Mierlo gemiddeld 614 euro per jaar. Dat wordt nu 644 euro. Wie dat niet kan betalen, kan wel vragen om kwijtschelding.

Laat je reactie achter