Internationaal tennistoernooi voor jeugd en rolstoeltennissers

Bij tennisvereniging ELTV en sportschool David Lloyd Eindhoven vindt van 22 tot en met 30 juni de Amjoy Cup 2019 plaats voor jeugd en rolstoeltennissers.
Jongens en meisjes in de leeftijdscategorieen tot en met twaalf jaar, tot en met veertien jaar, en internationale rolstoeltennissers tot en met achttien jaar doen mee om de prijs te winnen: de Amjoy Cup. Het is dit jaar voor het eerst dat de leeftijdsgroep tot en met veertien jaar en rolstoeltennissers tot en met achttien jaar meedoen aan het tennistoernooi. In totaal rekent de organisatie op meer dan driehonderd deelnemers uit dertig verschillende landen. Het evenement is daarmee het grootste jeugdtoernooi in Nederland voor internationale tennistalenten.

Komende zondag wordt het toernooi geopend door de directeur van het toernooi en wethouder sport Stijn Steenbakker (Eindhoven) en wethouder sport Daan de Kort (Veldhoven). De finales vinden plaats op zaterdag 29 juni bij sportschool David Lloyd.


Schooltennis

Naast toptennis zijn er ook diverse side events. Rond de 1200 kinderen van basisscholen in Veldhoven en meer dan 6000 in Eindhoven hebben de afgelopen weken tennislessen gehad. Tijdens de week van de Amjoy Cup, op woensdag 26 juni, vinden de finales van het schooltennis plaats. Ook kinderen van het speciaal onderwijs kregen lessen. Op woensdag 26 juni is er een clinic voor rolstoeltennis, en op donderdag 27 juni het seminar ‘De juiste mindset voor talentontwikkeling’.

Het toernooi wordt gehouden onder leiding van Tennis Europe.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen