advertentie Banner Siteli

Studio040

ING langer door met Unitas'59, kwart sponsorbedrag naar vrouwenvoetbal

De ING is ook de komende drie jaar de hoofdsponsor van voetbalvereniging Unitas'59 uit Eindhoven.

Dat heeft de amateurclub zaterdag bekendgemaakt.

ING was de afgelopen zes jaar al de hoofdsponsor van Unitas'59 en aan die samenwerking wordt nu een vervolg gegeven. 'We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING en kijken uit naar de komende jaren', reageert voorzitter Herman Matheij. 

Aan de hernieuwde samenwerking is wel een eis verbonden. Van het sponsorbedrag moet minimaal 25 procent worden besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Dit sluit aan bij de doelstelling van de KNVB en ING om het vrouwenvoetbal de komende vijf jaar met 25 procent te laten groeien.

'Het is belangrijk voor het succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hier ook hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. Samen met Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 de ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal, willen we het meiden en vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient', legt Steven Sedee, manager sportsponsoring van ING uit. 

Doelstelling
De KNVB en ING willen dat er aan eind van deze vijf jaar zo'n 200.000 vrouwelijke KNVB-leden in Nederland zijn en ook moeten er meer vrouwen actief zijn binnen voetbalclubs in een andere rol, bijvoorbeeld als bestuurslid of trainer.

Laat je reactie achter