Impact coronavirus op ASML beperkt

De Veldhovense chipmachinefabrikant ASML heeft weinig last van het coronavirus en de gevolgen daarvan. Dat laat het bedrijf weten na vragen van deze omroep.
“De productie van chipmachines gaat bij ons gewoon door. Het overgrote deel van onze collega’s werkt thuis en dat gaat goed, collega’s zijn veel met elkaar aan het skypen om te overleggen”, vertelt woordvoerder Monique Mols van ASML.

Cleanrooms
De productie van de chipmachines gebeurt in zogeheten cleanrooms. Dit zijn ruimtes waar het personeel werkt in speciale kleding, waardoor er geen stof op de gevoelige apparatuur kan komen.

“Onze cleanrooms zijn in bedrijf, en daarmee de productie van chipmachines dus ook. Het is op dat gebied zoveel mogelijk ‘business as usual’”, vertelt Mols.

Uiteindelijke impact nog niet helder
De woordvoerder kan niet zeggen welke impact de crisis uiteindelijk op het bedrijf zal hebben. “Dat hangt natuurlijk van heel veel factoren af, maar op dit moment merken we er nog niet veel van”, aldus Mols.

Bij de campus van ASML in Veldhoven werken ruim twaalfduizend mensen. Het bedrijf is een belangrijke werkgever in de regio, waarvan ook verschillende leveranciers afhankelijk zijn.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen