PSV Media

Ihattaren opvallende naam in Jong Oranje-selectie

Mohammed Ihattaren is opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de knock-outfase van het EK Onder-21.

Ihattaren was in de groepsfase van het toernooi, dat door corona in twee delen wordt gespeeld, nog de grote afwezige. Gakpo zat wel bij die selectie, en speelde een voortrekkers rol bij de kwalificatie van Jong Oranje voor de knock-outfase. Gakpo zal door zijn voorselectie bij het 'grote' Oranje die fase waarschijnlijk niet meemaken.

Behalve Ihattaren is ook Jordan Teze onderdeel van de selectie. Teze, die een erg solide seizoen heeft gedraaid centraal in de verdediging van PSV, zal de selectie geen verrassing zijn.

Voor Ihattaren zal dat meer het geval zijn. De veelbelovende spelmaker maakte zich dit seizoen enkele keren onmogelijk in de ploeg van Roger Schmidt. Waar talentvolle ploeggenoten als Gakpo en Madueke juist een stap vooruit zette dit seizoen, deed Ihattaren er één of twee achteruit waardoor de linkspoot op hoe langer hoe minder speelminuten kon rekenen onder Schmidt.

Door belangrijk te zijn bij Jong Oranje, waar hij overigens niet eerder voor uit kwam, kan zijn seizoen nog wat glans krijgen. Jong Oranje speelt de kwartfinale van het toernooi op 31 mei tegen Frankrijk.

Laat je reactie achter