advertentie Banner Profile Mekkes

John van Beers

Huur voor Veldhovense sportverenigingen wordt kwijtgescholden

Sportverenigingen uit Veldhoven hoeven over de maanden maart, april en mei geen huur te betalen. Dat meldt gemeente Veldhoven.

Het geldt voor alle verenigingen die zijn aangesloten bij een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF. Met de compensatie is zo'n 200.000 euro gemoeid.

Bij de compensatie maakt gemeente Veldhoven gebruik van een regeling van de rijksoverheid. Die regeling is nog niet officieel gepubliceerd, hoe de regeling er precies uit komt te zien is daarom nog niet duidelijk.

Door de coronacrisis heeft Veldhoven de huren van zowel, sport, cultuur als commerciële organisaties opgeschort. Door de regeling kunnen sportverenigingen gecompenseerd worden. Op de situatie van commerciële en culturele partijen heeft dit geen invloed.

Erger voorkomen
Sportwethouder Daan de Kort is blij met de landelijke compensatieregeling. “Sport en gezondheid zijn belangrijk voor Veldhoven. Maar door de coronacrisis worden sportaccommodaties niet meer gebruikt zoals voorheen. Dit heeft flinke financiële gevolgen voor de sportverenigingen. Door de compensatie willen we erger voorkomen.”

Laat je reactie achter