Studio040 / Tim Vellinger

Huiseigenaren in Waalre krijgen 50 euro van de gemeente

Huiseigenaren in Waalre krijgen van de gemeente een voucher ter waarde van 50 euro om hun huis te verduurzamen. Wethouder duurzaamheid Arno Uijlenhoet: “Energie besparen is goed voor de portemonnee én het milieu!”

Bij de ‘Actie Energie besparen’ kan iedere huiseigenaar in Waalre tot maximaal 50 euro energiebesparende spullen kopen. Denk hierbij aan LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie. Met het aankoopbewijs kan het geld bij de gemeente teruggevraagd worden.

Men kan ook in plaats van de voucher voor maatwerkadvies kiezen. Het maatwerkadvies gaat over grote energiebesparende maatregelen in een woning. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Een deskundig adviseur geeft, op basis van een woningbezoek, advies over hoe de woning duurzamer kan.

Online informatieavond
Op 6 oktober organiseert de gemeente een online informatieavond. Tijdens deze avond ontvangen huiseigenaren meer informatie over de actie en algemene tips over energie besparen in huis.

De actie is van 28 september tot en met 22 november. De ‘Actie Energie besparen’ is mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik. Dit is een subsidie die aan gemeenten die beschikbaar is gesteld door het Rijk.

Laat je reactie achter